Uncategorized

De honderd dagen challenge – weg met materialisme

Ik kwam laatst een leuke nieuwe term tegen hier op het wereld wijde web. Een term die me eerst deed lachen, maar nadat ik het liet inzinken, een term waarvan ik helaas moet toegeven dat ik er aan lijd.

Materiële obesitas

Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te kopen. Het geeft me een prettig en warm gevoel wanneer ik mijn pincode intoets, de kassabon uitrolt en de winkelbediende mij nog een hele fijne dag wenst. Ik loop over straat, in elke hand een stuk of drie vier plastic tasjes met daarop mijn favoriete merken. Ik kom thuis en gooi alles op de bank. Ik ruim het niet op, want ruimte voor de nieuwe spullen heb ik eigenlijk niet.

En daar gaat het mis. Zie, ik ben naast een koopverslaafde ook een verschrikkelijke hamster (niet letterlijk, mijn wangen zijn er niet bol genoeg voor). Ik kan heel slecht dingen loslaten. Verjaardagskaarten van 3 jaar geleden, een magneetje wat ik van oma heb gekregen, het jurkje dat ik droeg tijdens mijn diploma uitreiking en sindsdien stof vangt en ruimte in beslag neemt in mijn kledingkast.

En dan is 1+1 al snel een hele boel rommel waar ik maar niet vanaf kom.

Ik heb wel eens geprobeerd om een maand lang elke dag iets weg te gooien (ik speelde een beetje vals en koos februari) ik faalde. Uiteindelijk heb ik 21 dingen weg kunnen gooien. Nu klinkt dat voor mijn doen wel aardig goed, maar dan vertel ik er natuurlijk niet bij dat ik die maand ook zo’n 18 nieuwe dingen heb gekocht. En zo gaat die cirkel maar rond en blijft het huis vol.

Tot nu!

Ik ga de uitdaging weer aan. Vanaf vandaag ga ik in 100 dagen 100 dingen wegdoen. Of ik het nu weggooi, weggeef of verkoop, het maakt eigenlijk niet uit, zolang het maar uit mijn huis en daarmee mijn leven is.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd of het mij gaat lukken. Mocht jij nu ook enthousiast (of in ieder geval een beetje nieuwsgierig) zijn geworden naar deze challenge, probeer het dan met mij! Laat me in de comments hieronder weten waarom jij het graag wilt proberen en of je denkt het vol te houden.

Het leuke aan deze challenge is natuurlijk dat je elk moment van het jaar kunt beginnen. Geen reden voor smoesjes dus. En mocht je een dag niets hebben weggegooid, dan haal je dat de volgende dag weer in door twee dingen weg te gooien. Probeer het alleen niet constant uit te stellen, want op één dag 100 dingen weg te gooien is dan weer een complete uitdaging op zich.

100 dagen challenge

Advertenties

3 thoughts on “De honderd dagen challenge – weg met materialisme

  1. Pingback: Wishlist lente 2015 |

  2. Pingback: Alive and kicking |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s