Aankopen/Uncategorized

Aankopen; Woonbeurs, Hay en Lagerhaus

Dat ik een lichtelijke vorm van koopverslaving heb komt voor sommigen niet als een verrassing. Ik heb de afgelopen maand dan ook vaak de portemonnee getrokken. Maar daar heb ik dan ook een paar mooie pronkstukken voor terug gekregen. In deze blogpost laat ik jullie zien wat ik zoal heb gekocht op de Woonbeurs 2014 en alle prachtige items die ik tijdens mijn week in Stockholm heb bemachtigd.

Woonbeurs

Het was voor mij de eerste keer dat ik de Woonbeurs in Amsterdam Rai bezocht. Naast heel veel inspiratie heb ik een paar kleine hebbedingetjes meegenomen.

to do blok
Naast een koopverslaving heb ik ook iets met stationary en met to-do lijstjes maken. Dit mooie blok is van Grafisch Werkcentrum Amsterdam en in samenwerking met Maartje van den Noort.
doorzichtig tasje vtwonen
Omdat ik wist dat, wanneer ik naar Stockholm zou vliegen, ik al mijn vloeistoffen in een doorzichtig plastic zakje moest stoppen kocht ik deze in de conceptstore van de vtwonen. Beetje jammer dat tijdens de vlucht mijn foundation ontplofte en het zakje i.p.v. transparant nu beige was.
Chineese eetstokjes
Call me a hipster, maar ik vind het leuk om mijn noodles met Chinese eetstokjes te verorberen. Nu had mijn vriend al heel wat stokjes voor mij meegenomen van zijn reis naar Indonesië, maar kom op, deze hebben een  mint blauwe kleur, daar kon ik geen nee tegen zeggen. De stokjes zijn van Plint.

 

Lagerhaus

Ik denk dat ik Lagerhaus het beste kan omschrijven als de Zweedse Xenos. Vol leuke dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar op het moment dat je er bent kun je ineens allerlei dingen bedenken waarom je het toch moet kopen. Zo eindigde ik met een tas vol pakpapier, souvenirtjes, theedoeken en al deze onderstaande dingen…
zakdoekjes lagerhaus
Voor iemand die zo vaak ziek is als ik zijn zakdoekjes nooit een miskoop.
lucifers lagerhaus
Nu het weer vroeg donker wordt steek ik al gauw weer de kaarsen aan, maar omdat ik niet overweg kan met aanstekers zijn lucifers de oplossing voor mij. Dit doosje past ook nog eens perfect bij het seizoen.\
popcorndoosje lagerhaus
Leuk als traktatie op kinderfeestjes of gewoon wanneer je een filmavondje met vriend of vriendin houdt.

Hay schaar

Mijn moeder en ik kochten beide een schaar die verdacht veel leek op het exemplaar van Hay (zie foto). Helaas werd deze door de douane op het vliegveld van ons afgepakt. Gelukkig heb ik nog de mogelijkheid om ze via de post hierheen te laten sturen. In het begin twijfelde ik wat, want het was maar een schaar, maar als ik nu zo naar dat plaatje kijk baal ik toch dat hij niet op mijn bureau ligt te pronken.

 

HAY
Hay tapeblock
Herkennen jullie deze tapeblock van HAY? Dat kan kloppen want hij stond namelijk op mijn wishlist van April . Ik vond hem in een winkel op het eiland Sodermalm en hij moest mee.
hay knijper
Hoe chic is deze knijper? Super leuk om gewoon neer te leggen op je bureau, maar ik gebruik hem om mijn zakken chips goed dicht te houden. Zo word ik dubbel blij als ik de chips uit de kast pak.

 

Overig
Eland kaasschaaf
Ik ben niet goed in souvenirs kopen en al helemaal niet voor mannen. Mijn vriend keek toen ook wel een beetje verbaasd op toen ik deze kaasschaaf in vorm van een eland aan hem gaf.
sieradendoosje
Dit prachtige sieradendoosje heeft misschien net genoeg ruimte voor een aantal ringen of knopjes voor in je oren. Hij komt uit de collectie van Lisbeth Dahl.
Melkkuipje
Dit leuke melkkannetje kwam al eens eerder voor op mijn blog, namelijk in mijn Wishlist van september. Toen ik hem tegen kwam in het zelfde winkeltje als het sieradendoosje hierboven griste ik hem gelijk van de plank. Deze moest mee terug naar Nederland.
glazen
Ook in Stockholm heb je kringloopwinkels, dus mijn moeder en ik konden het niet laten om ook hier even rond te sneupen. Het viel me wel op dat de prijzen in deze tweedehands winkels vrij hoog waren in vergelijking  van de kringloopwinkels hier in Nederland. Ik vond deze super leuke glazen met een puntje aan de onderkant waardoor ze constant scheef staan. Super leuk.

 

 

Advertenties

4 thoughts on “Aankopen; Woonbeurs, Hay en Lagerhaus

  1. Pingback: Wishlist december |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s