Uncategorized

9 tips om je huis ruimer te laten ogen

Met mijn 36m2 ziet mijn huis er eerder uit als een Centerparcs vakantiehuis dan een appartement waar een jong stelletje is ingetrokken. Niet vreemd dat ik me dan wel eens opgesloten voel. Gelukkig zijn er genoeg ideeën om je huis ruimtelijker te laten ogen.

wit

Basis

De meest simpele – en meest gebruikte – truc is de witte basis. Verf al je muren wit en je creëert gelijk een ruimer ogende ruimte. Ook een witte of lichte vloer helpt mee aan dit effect. Kies je voor een eikenhoutenvloer zal je zien dat je het tegenovergestelde creëert, je ruimte zal er kleiner uitzien.

Gordijnen

Het klinkt misschien gek, maar hang vooral geen gordijnen op. Zo zorg je er voor dat daglicht vrij spel krijgt en lijkt je ruimte groter. Natuurlijk heb jij geen zin dat de rest van de buurt mee staat te kijken wanneer jij je ‘s ochtends  aankleed, dus wanneer je toch iets voor de ramen wilt, kies dan voor lichte gordijnen. Hang deze ook het liefst zo dicht tegen het plafond aan, zo doet de kamer langer en – daardoor – groter lijken dan het eigenlijk is. Kies vooral geen lamellen of vitrages.

Boekenkast

Kasten

Zoeken voor een opbergplaats is in een klein huis vrij lastig. Alles lijkt al gauw zo rommelig. Kies voor kasten die van grond tot plafond lopen, dit oogt groter en daarnaast heb je genoeg plek om al je boeken en prullaria op te bergen. Kies het liefst voor open kasten. Zoek je zelf je keuken uit? Kies dan eens voor een zwevende module, zoals bij de miniki.

Drempel

Zoek je een nieuwe vloer uit? Kies dan voor bijvoorbeeld een gietvloer en laat hem doorlopen naar naastliggende kamers en vermijd drempels. Dit zorgt voor een mooi doorlopend geheel wat ruimer oogt.

peertjeslamp

Lampen

Kies voor lampen geen grote kroonluchters, maar ga liever voor een glazen peertjeslamp. Doordat je geen gebruik maakt van een lampenkap vergroot je het doorkijkeffect. Heb je spotjes? Richt ze dan eens naar het plafond, doordat je het licht nu indirect laat schijnen voelt het minder hard aan. Probeer daarnaast zo min mogelijk staande lampen in je ruimte te zetten, maar ga liever voor eentje aan de wand.

Los van de muur

Wie klein woont heeft al gauw de neiging om alle meubels zo stijf mogelijk op de muur te zetten, zodat ze meer loopruimte creëren. Niet doen! Door juist de meubels wat los van de muur te zetten oogt de kamer luchtig en groter. Meubels op pootjes of wielen zijn ook een must, doordat er meer vloer te zien blijft lijkt de kamer ruimtelijker.

poef

Mulitfunctioneel

Veel ruimte voor meubels is er niet in een klein huis. Kies ze daarom met extra zorg uit. Een slaapbank is een perfecte oplossing voor onverwachte logees. De poef die je op de foto hierboven ziet wordt gebruikt als bijzettafel, maar is daarnaast ook een extra zit plek wanneer er visite over de vloer komt.

Patronen

Mocht je de muren willen behangen kies dan voor grote patronen. Kies niet voor een streepjes behang! Verticale lijnen zullen er alleen voor zorgen dat je kleine huisje nog kleiner lijkt. Kies grote patronen en behang het liefst maar één muur.

opruimen

Opruimen

En als laatst; opruimen, opruimen en nog eens opruimen!

Advertenties

One thought on “9 tips om je huis ruimer te laten ogen

  1. Pingback: Half jaar Woonfijn |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s