DIY

DIY Krijtbord

DIY krijtbord

Vroeger had ik een schoolbord, zo een met een bakje voor mijn gekleurde krijtjes en een voor mijn wisser. Bovenaan mijn bord zat een telraam met rode en gele kraaltjes. Uren kon ik met dat ding spelen. Ik was de juffrouw, mijn broertje de leerling. Ik raakte wel eens gefrustreerd als hij dan niet alle antwoorden op mijn rekensommen wist, ik was toch een goede juf?

Wat er met mijn schoolbord is gebeurd, ik heb geen idee. Waarschijnlijk afgestaan aan familie of verkocht op de rommelmarkt. Toch is het stiekem nog steeds heel erg leuk om een eigen krijtbord te hebben en daarom laat ik jullie vandaag in een aantal simpele stappen weten hoe je een eigen krijtbord kunt maken.

DIY krijtbord

De eerste stap is om een schilderij te vinden met een mooie lijst. Het maakt niet uit wat voor schilderij het is want deze zal je later toch niet meer zien. Mocht je nu niet de schilderijen die je van je overgrootmoeder hebt geërfd gebruiken, dan raad ik aan om eens een bezoekje te brengen in de kringloopwinkel. Hier vind je vaak schilderijen voor een klein prijsje.

DIY krijtbord

Wanneer je een mooie lijst hebt uitgezocht is het tijd voor stap twee. Je haalt het schilderij uit de lijst en legt deze op een oude krant. Nu kun je als je wilt de lijst ook nog in een andere kleur spuiten, maar dat is optioneel.

DIY krijtbord

Voor onze derde stap heb je een blikje schoolbordverf nodig, deze kun je vinden in winkels zoals de Gamma of de Praxis, maar ook de HEMA heeft deze tegenwoordig in haar schappen. Smeer met een kwast de verf op het schilderij, dit komt gelukkig niet heel precies want schoolbordverf droogt altijd beter op dan gewone verf.

DIY krijtbord

Nadat je de verf hebt laten drogen, breng een nieuwe laag aan, dit om er voor te zorgen dat alles er mooi mat uitziet en je een volledige dekking hebt. Ook deze laag laat je rustig drogen. Wanneer dit klaar is plaats je het schilderij terug in de lijst.

DIY krijtbord

Zo, klaar. Nu hoef je alleen nog maar een mooi plekje te zoeken en kleuren maar!

DIY krijtbord

Dit waren 5 makkelijke stappen om je eigen krijtbord te maken. Vergeet niet om op de like knop te drukken hier onder, en voor de twitterfanaten onder ons ik ben te volgen onder de naam @woonfijn

 

Advertenties

4 thoughts on “DIY Krijtbord

  1. Pingback: Half jaar Woonfijn |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s